wie is…

Deva Vibeke

vibekeevenhuisIk ben Vibeke Evenhuis.

Ik hou van mensen, dieren en de natuur als geheel. Ik verwonder mij over de schoonheid die ik elke dag om mij heen zie, of dat nou een boom is, de blauwe lucht, een prachtig dier of een mooi mens. Ik houd van het leven en ik wil dat ook zo bewust mogelijk doen op alle niveaus, dus ook op het gebied van voeding en hetgeen ik beteken en achterlaat op de wereld als mens.

Mijn eerste passie is om mij te verdiepen in alles dat leeft en in de mensen om mij heen. En dit alles met elkaar te verbinden.
Mijn tweede passie is dansen. Vanaf mijn tiende jaar zat ik op de balletacademie; ik ben in 1992 afgestudeerd als balletdocente. Vijf jaar later heb ik een carrièreswitch gemaakt: ik heb mij omgeschoold tot (hypno-)therapeute. Ik had altijd al een grote belangstelling voor de werking van het lichaam en de menselijke geest, en ik verdiepte mij in diverse oosterse en westerse levensfilosofieën en therapieën.

Bij het SUW in Nijmegen (nu Jungiaans Instituut) heb ik in 2000 mijn diploma Hypnotherapie (HBO-opleiding) behaald. Daarnaast volgde ik in 2003 de yoga-opleiding aan de Yoga Vedanta Academie in Aalst (België).
Vanaf 2007 heb ik jarenlang intensieve meditatietrainingen volgens de Zen-traditie gevolgd.

Ik bestudeerde ook bewustzijnstheorieën, zoals Diamond Logos pad van de grondleggers A.H. Almaas en Faisal Muqaddam. Spiral Dynamics en Integraal bewustzijn van denkers als Sri Aurobindo, Don Beck, Jean Gebser en Ken Wilber. Zij onderzochten de wisselwerking tussen individu en cultuur en de relatie tot nieuw leiderschap. Mede omdat ik tegelijkertijd samen met mensen uit andere culturen groepsdiscussies voerde, waar bijvoorbeeld ook het onderwerp “vrouw-, man- of mens-zijn” aan de orde kwam, ben ik mijn eigen, Nederlandse, cultuur objectiever gaan zien. Dit alles gaf zeer interessante uitkomsten die ik in mijn praktijk al jarenlang toepas.

Voor mij is bewustzijn de basis van alles. Ik vind het belangrijk om zelf te blijven groeien op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en om in positieve zin te blijven creëren en te evolueren.

Zo werd ik een allround behandelaar, healer en coach. In 2000 startte ik met mijn praktijk Viveka.