methoden

regressie sessie

In mijn begeleiding werk ik met verschillende zelfonderzoek vormen zoals:

Regressie betekent terug gaan in de tijd. Bij regressie gaan we op zoek naar de oorsprong van je klacht of blokkade. Door het opsporen van je vroegere belemmerende ervaringen en mijn deskundige vraagstelling als behandelaar, word je je bewust van wat er onbewust bij jou speelt. Vergeten, onverwerkte, storende ervaringen die ten grondslag liggen aan je blokkade kunnen op deze manier aan het licht komen en zonder diep in de emotie te gaan losgelaten worden. Dit kunnen ook beelden zijn die je niet herkent vanuit je huidige leven. Cliënten ervaren deze herbeleving uit het verleden als waar gebeurd. Alle beelden worden serieus genomen en therapeutisch in gezet. Wat van belang is, is dat je de ervaring kunt verwerken en kunt loslaten, zodat je weer ongehinderd verder kunt met je leven. Dit onderdeel van transpersoonlijke regressietherapie wordt ook wel transpersoonlijke reïncarnatie therapie genoemd.

Ook vergeten positieve ervaringen, slapende talenten en vermogens kunnen zo weer geactiveerd worden.

voice dialogue

Voice Dialogue betekent letterlijk ‘stemmen dialoog’ en is gebaseerd op de theorie van de Psychology of Selves (psychologie van de delen). Met deze therapievorm gaan we de dialoog aan met de diverse delen in onszelf. Delen die we ervaren als allerlei hinderlijke negatieve- of positieve stemmen in ons hoofd. Je herkent vast de uitdrukking: ‘ik heb er gemengde gevoelens over’ of ‘het voelt zo dubbel’. Zo misschien ook de momenten dat je bijvoorbeeld lekker wilt snoepen en eten, of je gaat laat naar bed. Aan de andere kant baalt een deel in je daarvan en wil dat je goed voor jezelf zorgt, gezonder eet, meer gaat bewegen en vroeger gaat slapen. Vooral bij het maken van keuzes laten de verschillende delen in ons zich duidelijk horen met hun eigen voorkeuren, gedachten en gevoelens.

Lees meer…

familieopstellingen

Familieopstellingen zijn in de jaren ’80 door Bert Hellinger ontwikkeld uit een samenspel tussen de psychoanalyse van Freud, lichaamswerk, NLP, Gestalt Therapie, familietherapie en religieuze rituelen van christenen en oervolkeren. Door de positieve resultaten van deze opstellingen heeft deze werkwijze zich de laatste 20 jaar over heel de wereld verspreid in zowel individuele therapie, groepswerk als in het bedrijfsleven in diverse varianten.

Familieopstellingen brengt vraagstukken, eventuele knelpunten en de niet direct zichtbare uitwisselingen in relaties tussen familieleden, aan het licht en kan deze zo mogelijk weg nemen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s waarin iemand wil groeien of die vanuit een nieuw oogpunt bezien kunnen worden.

Lees meer…